Verhuis tips

Begin op tijd met uw voorbereiden en inpakken!

Als u dit nog moet doen als wij u komen verhuizen, kost dat meer tijd dus meer geld.
Gebruik goede verhuisdozen om uw spullen in te doen, makkelijk stapelbaar en zo kunnen wij de vrachtwagen makkelijk in delen en bespaart ruimte. Gewicht onder de 20 kilo houden en niet teveel boeken in een verhuisdoos doen!

Lees meer

 

Koelkasten verhuizen in Amsterdam

Koelkasten verhuizen Amsterdam is verstandig om deze 24 uur van tevoren uit te zetten, tevens vriezers, zodat er geen water uitloopt tijdens verhuizen. De koelkast ook nog even laten staan na de verhuizing, zodat de vloeistof weer tot rust kan komen.

Lees meer

 

Wasmachine verhuizen

Wasmachine verhuizen Amsterdam is altijd een feest met de trappen…

Lees meer

 

Ikea Meubelen verhuizen

Ikea meubelen verhuizen is het makkelijkst als u ze zelf uit elkaar haalt, deze zijn grotendeels snel en gemakkelijk te demonteren, wat weer ruimte in de bus scheelt en tijd. Probeer alle kasten gesloten te houden, en indien mogelijk op slot, zodat tussentijds niet de deuren kunnen openvallen. Wij vervoeren uw meubels altijd met dekens en daarom heen plastic folie.
Meubelen kunnen het beste op een dieplader hondje geplaatst worden zodat alles onder de deuren door kan.

De verhuisbus willen wij zo goed en efficiënt mogelijk indelen, dus grote vierkante objecten en dozen worden als eerste ingeladen, zodat we beginnen met de achterwand vol te bouwen. Zakken met kleding altijd als laatste zodat we deze overal tussen kunnen stoppen. Tevens moeten wij rekening houden dat het gewicht goed verdeeld is in de bus. Kasten kunnen pas in de bus gevuld worden met losse spullen of zakken kleding.

Lees meer

 

Overige tips

Matrassen kunnen het best ingepakt worden met een beschermhoes, zodat deze niet per ongeluk vuil kan worden. Het matras wordt meestal na de dozen en kasten ingeladen, om zodoende op te vullen of tegen te houden. Planten worden pas als laatste ingeladen zodat er niets vies kan worden of deze klem komen te zitten en beschadigd kunnen worden.

Breekbare voorwerpen zoals spiegels, vazen en kunst worden goed verpakt aangeleverd en wij gebruiken nog dekens en deze worden aan de wand vastgemaakt in de bus met spanbanden.

Verhuisdozen zijn over het algemeen hetzelfde gewicht en kwaliteit als gewone transport dozen, tenzij u de aankoop van dikker karton zoekt die het mogelijk maakt voor zwaardere verpakking. Dus, de vraag die de meeste mensen hebben is, doe ik de aanschaf van goede verhuisdozen of zoek een iets-gebruikt van supermarkten of vrienden die onlangs zijn verhuisd.
All Inclusive Verhuizen / Man & Van bieden ook de mogelijkheid om recycle dozen te kopen, dit is goedkoper omdat wij de dozen meerdere keren gebruiken voor klanten.
Gebruik goede dozen voor uw breekbare en dierbare items, altijd het beste te gebruiken hiervoor.

Hijsen van spullen met touw en blok in Amsterdam

Zorg ten eerste dat je bij de haak kan komen, dus vraag buren of de mogelijkheid hiervan.
Ten tweede is het verstandig om aan de verhuurder te vragen of de haak onderhouden is, veel haken in Amsterdam zijn slecht onderhouden, en je bent zelf verantwoordelijk hiervoor omdat geen enkele verzekering dit dekt.
Doe eerst het touw door de katrol, hang dan de katrol aan de haak en laat dan beide touwen naar beneden zakken. Let wel er op dat indien de losse kant met de haak niet wordt vastgemaakt of vastgehouden, deze weer naar boven schiet, dus altijd beide touwen in de gaten houden!

De kleine items en dozen kunnen in een net makkelijk naar beneden gehesen worden, zorg wel dat alle 4 de knopen in de haak zitten om het pakket te maken. Let wel op dat de haak niet aan de bovenbalk van het raam vast komt te zitten en dat het net niet te zwaar wordt beladen.
Meubels worden door middel van een kruis naar beneden getakeld, dit moet je vaker hebben gedaan om de koop juist te maken. Zorg voor grote meubels zoals kasten dat er altijd een deken en een spanband omheen zit voor de versteviging. Kijk ook uit dat de stalen haak de spullen niet beschadigd.

Met het hijsen in Amsterdam zorg je dat je altijd naast de haak staat, of tegen de muur, indien ze vallen, vallen ze altijd van de muur vandaan. Indien je tegen de muur staat, kan je het touw achter het meubelstuk doen, en deze in lijn naar beneden laten en van de muur afhouden. Dit vereist enig ervaring, maar wel efficiënt.
Vanzelfsprekend is dat de mensen die hijsen meer wegen dan het gewicht wat getakeld wordt.
Touw en blok losmaken, begin je altijd boven aan met het touw langzaam uit de katrol te laten glijden, en daarna pas rustig naar beneden te gooien, zorg dat er niemand onder komt!

Verhuis Accessoires

Een steekwagen is makkelijk als je wat afstanden moet overbruggen, maar voor een normale verhuizing is een hondje (plank op 4 wielen) erg handig/noodzakelijk, eventueel met grote en zware dingen is een teckel handig ( dieplader plank op 4 wieltjes) en voor zware dingen hebben we een piano kar.
Een rolcontainer is handig indien er veel en zware dozen moeten worden weggebracht op een iets langere afstand, deze nemen meestal wel meer ruimte in beslag bij de verhuiswagen, dus voor particuliere verhuizingen in Amsterdam niet noemenswaardig.

Tijdens een verhuizing is er één leider nodig die alles in banen begeleidt en de indeling van de verhuiswagen bepaald. Dat is degene die u in huurt bij All Inclusive Verhuizen / Man & Van.
De opdrachtgever(s) heeft meestal meer aan zijn/haar hoofd, zodat deze het niet optimaal kan begeleiden. Verhuis stress nemen wij bij u weg, door ons werk goed te doen.
Bij All Inclusive Verhuizen / Man & Van nemen wij al uw verhuisstress weg en maken wij van uw verhuizing een feestje zonder zorgen!

Indien er meerdere mensen zijn, maak dan ook gebruik hiervan, door bijvoorbeeld een “treintje” te maken bij traplopen, of mensen boven inpakken en sterke mensen beneden met hijsen.
Vergeet niet te melden wat je aangeeft, zwaar, breekbaar, of wat dan ook communiceren bij verhuizen is het belangrijkste.
Bij aanvang verhuizing maak een inventarisatie met de spullen, zodat iedereen weet wat er verhuisd moet worden, en iedereen de verantwoordelijkheid heeft om dit niet te beschadigen of te laten verdwijnen. Verhuizen doe je samen.

Communiceren bij verplaatsen van grote objecten is ook zeer belangrijk, blijf continue praten en je beweging aangeven zodat je collega verhuizer precies weet wat je doet en wat je voelt.

Plaats de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij de spullen waar het aankomt, dit zorgt voor minder afstand, minder tijd, en onnodig gesleep. Indien nodig vraag een verhuis vergunning Amsterdam aan, deze kost ongeveer 80 euro om een paar uur de straat af te zetten. Of zorg voor voldoende ruimte voor de deur om in ieder geval de verhuiswagen te plaatsen en geen obstakels in de weg staan. Dit is een pre.
Til en sjouw niet teveel tegelijk en verdeel de krachten ook onderling met collegae.

Demonteren van spullen moet je altijd zorgen dat je ruimte hebt, en die schoon is. Leg een deken op de grond tegen beschadigingen. Bouw iets af van boven naar beneden en palk een sticker met een nummer op elk object zodat je weer de volgorde weet om in elkaar te zetten.
Doe alle schroeven etc bij elkaar in een zakje. Zorg dat je breekbare delen goed inpakt en vastmaakt.